Termék a kosárba került

Tábpár Blog

Tanácsok kezdő akvaristáknak

Az akvárium és a halak kiválasztása csak az első lépés egy kezdő akvarista életében. Mi kell ahhoz, hogy az akvárium valóban a lakás dísze legyen? Sorra vettünk néhány fontos alkotóelemet.

Mit tegyünk, ha túl kerek az eb?

Magunk is felelősek vagyunk, ha kutyánk túlsúlyos, hiszen bizonyára nem vittük el mozogni. Mozduljunk kedvencünkkel a szabadba, de van már szempont, amire figyelni kell, nehogy véletlenül nagyobb legyen a kár, mint a haszon.

Mikor kell a kutyának pedikűr?

Sok gondos gazdi teszi fel ezt a kérdést: vágjam le én, esetleg bízzam állatorvosra vagy kutyakozmetikusra? Mégis mennyit vághatunk le? Íme, néhány hasznos információ a karom és körömvágásról.

Ezért öltöztessük fel kutyánkat

Különösen a kistestű ebek vannak kitéve az időjárás szeszélyeinek, ezáltal pedig megfázás veszélyének. A kis testtömeg nehezen, vagy egyáltalán nem tudja megtartani a meleget, ezért kedvenceink már ősszel reszketni kezdenek, télen pedig meg is betegedhetnek.

Körültekintően válasszunk díszmadarat!

Egy díszmadár tartása legalább akkora felelősség, mint egy négylábú kedvencé, mégis ezt sokan másként gondolják. A felelőtlen módon megvásárolt állatok sokszor végzik menhelyeken – kerüljük el ezt alapos tájékozódással.

Ezek a legjobb kutyás filmek! – 2....

Az állatos filmek közül a legtöbb kutyák főszereplésével készül, így bőven találhatunk választékot, ha ilyenekkel szeretnénk elütni egy unalmas délutánt. És még a kedvencünknek is tetszik majd! Összeszedtük, szerintünk melyikek a legjobb kutyás mozik.

Az agárfuttatás története

Az agárszerű kutyaábrázolások már a legkorábbi egyiptomi festményeken is felfedezhetők, így legalább öt–hatezer éves múltra tekintenek vissza. A szakavatottak véleménye szerint a faj első képviselői voltak a vadászkutyák ősei.

Amikor az állatok a doktorok

Mára már bizonyított tény, hogy házi kedvenceink segítenek fenntartani pszichológiai egyensúlyunkat, hiszen puszta jelenlétükkel oldják a feszültséget, csökkentik a szorongást, így kiegyensúlyozottabbá tesznek minket.

A nagy alaszkai kutyaszánverseny

Az Iditarod a világ legkeményebb kutyaszánversenye. A durva terep és az extrém alaszkai időjárási körülmények hatalmas próbatétel elé állítják a résztvevőket. 1049 mérföldet, körülbelül 1690 kilométert tesznek meg a mostoha körülmények között.

Így tartsuk nyugodtan kedvenceinket a tűzijáték alatt

Bár a legtöbben tudatában vagyunk annak, hogy az erős fény- és hanghatás zavarhatja a háziállatokat, sokan elfeledkeznek arról, hogy a szilveszter pont emiatt szintén nagyon stresszes nap lehet. Vannak azonban trükkök, amelyekkel nyugodtan és biztonságban tarthatjuk a kedvenceinket.

Így biztosítsuk kedvenceink biztonságát az ünnepek alatt...

A karácsony gyakran az év legizgalmasabb időszaka a család számára. A gyönyörűen feldíszített fenyőfa és a pulykával, pitével és számos ünnepi étellel telített konyha mind-mind csodálatosak az ember számára. Azonban, ami ártalmatlan szórakozás számunkra, az problémás helyzeteket jelenthet a kedvenceinknek....

Kutyafürdetési tippek

Ha kutyánk barátságos közeledését, már akkor megérezzük, még mielőtt bejött volna a szobába, biztosak lehetünk benne: eljött a fürdetés ideje.

A három legmenőbb akváriumi hal

Bohóchal és sziámi harcoshal. A legmenőbb akváriumi halakat felvonultató hármas listáról természetesen nem hiányozhat a bölcs algaevő harcsa sem.

Ezek a legjobb kutyás filmek! – 1....

Az állatos filmek közül a legtöbb kutyák főszereplésével készül, így bőven találhatunk választékot, ha ilyenekkel szeretnénk elütni egy unalmas délutánt. És még a kedvencünknek is tetszik majd! Összeszedtük, szerintünk melyikek a legjobb kutyás mozik.

Erre figyeljünk, ha tengerimalac érkezik a családba

Nem sok aranyosabb házi kedvenc létezik a tengerimalacoknál, ám ha szeretnénk tartani otthonunkban a kisállatból, kellően fel kell készülni az érkezésükre. Nem árt, ha tudjuk: nekik is fontos a privát szféra!
Kutya az irodában

Partnereink