Termék a kosárba került

Tábpár Blog

Mit érdemes tudni a Maine Coon macskáról?

Minden macska önálló egyéniség, és minden fajtának megvannak a saját specifikumai, ami az egészségügyi gondozást illeti. Ennek tükrében a potenciális macskatulajdonosoknak alaposan meg kell fontolniuk, hogy valóban magukhoz akarnak-e venni egy macskát, és ha igen, akkor milyen fajtát válasszanak. Alapos...

Mit érdemes tudni a macskák alvásáról?

A macskák bizony két dologban tudnak kitűnően teljesíteni. Az egyik az, ahogy egy kis hízelgéssel és dorombolással levesznek minket a lábunkról. A másik az alvás, amiben magasan túlnőnek az összes többi háziállaton.

Mire érdemes odafigyelni kisméretű kutya megvásárlása előtt?

Rengeteg dolog van, amelyet érdemes megfontolni, mielőtt kutyát vennénk. A kisebb kutyák remek társaságnak bizonyulhatnak, kis méretüknek köszönhetően ideálisak a kisebb otthonokba is. Ezen felül pedig szenvedélyesek, kíváncsiak, és nagyon gyorsak a kis lábaik ellenére. Lássuk hát, hogy mégis mit...

Minden, amit tudni érdemes a macskák diabéteszéről!

A cukorbetegség gyakori a macskák körében. Kezeletlenül súlyos következményei lehetnek. A tünetek gyakran más betegségre utalnak és így a diabétesz kezeletlen marad.

Mi a teendő, ha a depresszió tünetei...

Nem csak az embereknél, de a kutyáknál is könnyen kialakulhat depresszió. Ez nem mindig egy bizonyos ok miatt következik be, vannak olyan körülmények, illetve helyzetek, melyek a kutyák depressziójához vezethetnek.

Macskaegészség: honnan tudhatjuk, hogy nincs gond a...

A macskák teljesen független lények, amiért nagyon is szerethetőek. Azonban ez azt is jelenti, hogy a tulajdonosnak még inkább a macskáján kell tartania a szemét, hogy biztosíthassa egészségét. Különösen igaz ez a szemproblémákra, amelyek akár hosszabb időn keresztül is rejtve...

Létezik-e gyermekbarát kutya fajta?

Egy háziállat kiválasztása bonyolult feladat, főként akkor, ha gyermekek is vannak a családban. Ebben az esetben ugyanis kiemelten fontos, hogy megfelelő kedvencet válasszuk új családtagnak.

Kutyusaink mozgásigénye és állóképessége is fontos!

A gazdik sokszor elfelejtik, hogy kutyájuknak mekkora a mozgásigényük. Mozduljunk ki bátran kiskutyánkkal! Dobjuk fel az unalmas hétköznapokat! Mozgassuk meg négylábú barátunkat!

Kutya-macska barátság, avagy kis kedvenceink összeszoktatása!

Gyermekkorunk rajzfilmjeinek köszönhetően szépen belénk égett a tudat, miszerint a kutyák és macskák nem tudnak jól kijönni egymással. Sőt olykor ősellenségként tudnak viselkedni, de a valós életben, bizony nem minden esetben van ez így.

Kölyökkutya a családban!

A kiskutyák rettenetesen aranyos kis szőrmókok. Igazán izgalmas pillanat, mikor hazavisszük őket új otthonukba. Mit tegyünk azért, hogy ez a nagy lépés a legkevesebb stresszel járjon az új családtag számára?

Hogyan szoktassuk kölyök kutyánkat szobatisztaságra?

Egy új kis kedvenc otthonunkban, nagyon izgalmas kihívás. Viszont az öröm mellett, olyan kellemetlenségekkel is számolnunk kell, mint a szobatisztaság kezdeti nehézségei. Kutyusunknak mielőbb meg kell tanítanunk, hogy mikor és hova mehet, mikor hívja a természet...

Hogyan biztosítsuk kedvenceink biztonságát az ünnepek alatt...

A karácsony gyakran az év legizgalmasabb időszaka a család számára. A gyönyörűen feldíszített fenyőfa és a pulykával, pitével és számos ünnepi étellel telített konyha mind-mind csodálatosak az ember számára. Azonban, ami ártalmatlan szórakozás számunkra, az problémás helyzeteket jelenthet a kedvenceinknek....

Fekete macska: tévhitek és tények

A fekete macskák elegánsak, káprázatosak és lenyűgözőek a maguk varázslatos külsejével. Ennek ellenére a fekete és a fekete-fehér macskák 45%-a menhelyen köt ki, és átlagban 22%-kal tovább tart otthonra lelniük, mint a többi macskának. A probléma az, hogy a fekete...

Hogyan akadályozhatjuk meg, hogy macskánk a bútorokra...

A mászás minden macskánál természetes, ám sokszor bosszantó a gazdik számára, mivel gyakran használják erre a célra a bútorokat, vagy a függönyt, kárt téve így a berendezésben.

Amikor a házi kedvenc elkóborol...

Minden kisállat tulajdonos fél attól, hogy egyszer kedvence elkóborol. Fontos, hogy ezt a bajt igyekezzünk megelőzni, és legyünk tudatában annak, hogy ilyen esetben mit kell tenni.
Kutya az irodában

Partnereink