Termék a kosárba került

Tábpár Blog

Ezért öltöztessük fel kutyánkat

Különösen a kistestű ebek vannak kitéve az időjárás szeszélyeinek, ezáltal pedig megfázás veszélyének. A kis testtömeg nehezen, vagy egyáltalán nem tudja megtartani a meleget, ezért kedvenceink már ősszel reszketni kezdenek, télen pedig meg is betegedhetnek.

Körültekintően válasszunk díszmadarat!

Egy díszmadár tartása legalább akkora felelősség, mint egy négylábú kedvencé, mégis ezt sokan másként gondolják. A felelőtlen módon megvásárolt állatok sokszor végzik menhelyeken – kerüljük el ezt alapos tájékozódással.

Ezek a legjobb kutyás filmek! – 2....

Az állatos filmek közül a legtöbb kutyák főszereplésével készül, így bőven találhatunk választékot, ha ilyenekkel szeretnénk elütni egy unalmas délutánt. És még a kedvencünknek is tetszik majd! Összeszedtük, szerintünk melyikek a legjobb kutyás mozik.

Az agárfuttatás története

Az agárszerű kutyaábrázolások már a legkorábbi egyiptomi festményeken is felfedezhetők, így legalább öt–hatezer éves múltra tekintenek vissza. A szakavatottak véleménye szerint a faj első képviselői voltak a vadászkutyák ősei.

Amikor az állatok a doktorok

Mára már bizonyított tény, hogy házi kedvenceink segítenek fenntartani pszichológiai egyensúlyunkat, hiszen puszta jelenlétükkel oldják a feszültséget, csökkentik a szorongást, így kiegyensúlyozottabbá tesznek minket.

A nagy alaszkai kutyaszánverseny

Az Iditarod a világ legkeményebb kutyaszánversenye. A durva terep és az extrém alaszkai időjárási körülmények hatalmas próbatétel elé állítják a résztvevőket. 1049 mérföldet, körülbelül 1690 kilométert tesznek meg a mostoha körülmények között.

Így tartsuk nyugodtan kedvenceinket a tűzijáték alatt

Bár a legtöbben tudatában vagyunk annak, hogy az erős fény- és hanghatás zavarhatja a háziállatokat, sokan elfeledkeznek arról, hogy a szilveszter pont emiatt szintén nagyon stresszes nap lehet. Vannak azonban trükkök, amelyekkel nyugodtan és biztonságban tarthatjuk a kedvenceinket.

Így biztosítsuk kedvenceink biztonságát az ünnepek alatt...

A karácsony gyakran az év legizgalmasabb időszaka a család számára. A gyönyörűen feldíszített fenyőfa és a pulykával, pitével és számos ünnepi étellel telített konyha mind-mind csodálatosak az ember számára. Azonban, ami ártalmatlan szórakozás számunkra, az problémás helyzeteket jelenthet a kedvenceinknek....

Kutyafürdetési tippek

Ha kutyánk barátságos közeledését, már akkor megérezzük, még mielőtt bejött volna a szobába, biztosak lehetünk benne: eljött a fürdetés ideje.

A három legmenőbb akváriumi hal

Bohóchal és sziámi harcoshal. A legmenőbb akváriumi halakat felvonultató hármas listáról természetesen nem hiányozhat a bölcs algaevő harcsa sem.

Ezek a legjobb kutyás filmek! – 1....

Az állatos filmek közül a legtöbb kutyák főszereplésével készül, így bőven találhatunk választékot, ha ilyenekkel szeretnénk elütni egy unalmas délutánt. És még a kedvencünknek is tetszik majd! Összeszedtük, szerintünk melyikek a legjobb kutyás mozik.

Erre figyeljünk, ha tengerimalac érkezik a családba

Nem sok aranyosabb házi kedvenc létezik a tengerimalacoknál, ám ha szeretnénk tartani otthonunkban a kisállatból, kellően fel kell készülni az érkezésükre. Nem árt, ha tudjuk: nekik is fontos a privát szféra!

A macskák és a kaparás

Sokan le akarják szoktatni róla a macskákat, pedig ösztönös és természetes magatartásuk része a kaparás. Elmagyarázzuk, miért csinálják házi kedvenceink.

Télen jobban ügyeljünk a szabadban élő cicánkra

Közeleg a tél, egyre hidegebbek az éjszakák, amelyre a macskatartó gazdáknak is oda kell figyelnie. Egy cicát alaposan meglephet az első hó, így a szabadban élő állatoknak elő kell készíteni a téli fekhelyet.

A kutyák látásmódja

A kutya látása a legalulfejlettebb érzékszerve, ráadásul szegények még színvakok is. Mindig figyeljünk, milyen játékot veszünk kedvencünknek, és ne csodálkozzunk, ha 25 méterről nem vesz észre bennünket.
Kutya az irodában

Partnereink